Σεμινάριο "Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου" στην Κοζάνη 21,22 και 23 Ιουλίου 2023


Πληροφορίες σεμιναρίου:
 • Ημερομηνία διεξαγωγής 21,22 και 23 Ιουλίου 2023
 • Χώρος σεμιναρίου: Παύλου Χαρίση 12 ,  Κοζάνη
 • Εισηγητές : Dr. Svetlana Pahomova , Dr. Γιαροσέβιτς Ναταλία, Θεοφυλάκη Ευτυχία
 • Κόστος : 300€+ΦΠΑ
 • Η κράτηση της θέσης σας εξασφαλίζεται μόνο με την ΕΓΓΡΑΦΗ και κατάθεση της προκαταβολής 50€ έως και 14 Ιουλίου 2023.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος στα 10 άτομα,
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου
  Πληροφορίες: 6973990575 Dr. Γιαροσέβιτς Ναταλία (μετά της 21:00)

  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
  Οι Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου (Μέθοδος PAHOMOVA) είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους αποκατάστασης διαταραχών λόγου και ομιλίας. Η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου σεμιναρίου οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών με διαταραχές της ομιλίας, όπως δυσαρθρία, ρινολαλία, τραυλισμός, αλαλία, εγκεφαλική παράλυση, δυστονία και διαταραχές κατάποσης.

  Η σωστή επιλογή των κατάλληλων τεχνικών βοηθά στην ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου των περιφερειακών φθογκοπλαστικών οργάνων του λόγου, βελτιώνει τις κινητικές τους δεξιότητες, διορθώνοντας έτσι την άρθρωση των παιδιών. Το ολοκληρωμένο σύστημα μέτρων της Τεχνικής Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου περιλαμβάνει ασκήσεις άρθρωσης, αναπνοής και φωνητικής άσκησης.

  Η θεωρητική βάση για την εφαρμογή τις Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου βασίζεται στις επιστημονικές εργασίες των  MB Eydinova , OV Pravdina, KA Semionova,  SA Bortfeld, IN Makarova,  EF ArpikovaIV BlochinaEA DyakovaY MiklyaevaOG Prichotko,  EV Novikova.

  Οι λογοθεραπευτές συχνά αναφέρουν προβλήματα στην επιλογή των πιο αποτελεσματικών μεθόδων της αποκατάστασης λόγου και ομιλίας. Είναι απαραίτητη  η κατανομή ρόλων, κατά την οποία το γενικό μασάζ γίνεται από τον φυσικοθεραπευτή και το λογοθεραπευτικό μασάζ από τον λογοθεραπευτή. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για ειδική προετοιμασία των λογοθεραπευτών, οι οποίοι θα υλοποιήσουν εξειδικευμένες Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου στα παιδιά με βαριές διαταραχές λόγου.

  Οι Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου βοηθάνε στην ομαλοποίηση της επιτυχούς άρθρωσης, βελτιώνουν τη φωνή και αναπνοή κατά την ομιλία και  ομαλοποιούν  τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου που πάσχει από βαριές διαταραχές λόγου. Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος ιατρικών και εκπαιδευτικών μεθόδων αποκατάστασης των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με διαταραχές λόγου.

  Το σεμινάριο αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές οι οποίοι θα είναι σε θέση, μετά από την ολοκλήρωσή του, να βοηθήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα άτομα με σοβαρές διαταραχές λόγου και ομιλίας.

  Το πρόγραμμα σεμιναρίου έχει ως εξής

  Ημέρα 1η

  - Ανατομικές πληροφορίες
  - Τεχνικές εκτέλεσης του χαλαρωτικού λογοθεραπευτικού μασάζ (Θεωρία)

   Ημέρα 2η

   - Τεχνικές εκτέλεσης χαλαρωτικού μασάζ Workshop
   - Τεχνικές ενεργοποιητικού μασάζ (Θεωρία)

    Ημέρα 3η

    Τεχνικές ενεργοποιητικού μασάζ Workshop
    - Τεχνικές δυναμικής ηλεκτρονευρομυοδιέγερσης
    - Τεχνικές εκτέλεσης λογοθεραπευτικού μασάζ με την χρήση ειδικών λογοθεραπευτικών εργαλείων.