Σεμινάριο «Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου (Μέθοδος PAHOMOVA)» στην Χαλκιδική, από 28 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2019

Στην κατασκήνωση ΣΚΟΥΡΑΣ (Χαλκιδική) οργανώνεται πενθήμερο σεμινάριο αποκλειστικά για νέους επαγγελματίες (περίπου 3 έτη επαγγελματική δραστηριότητα) και φοιτητές λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας 
«Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου (Μέθοδος PAHOMOVA)».

  • Ημερομηνία διεξαγωγής 28 Αυγούστου έως και 1 Σεπτεμβρίου 2019
  • Χώρος σεμιναρίου: Κατασκήνωση ΣΚΟΥΡΑΣ στην Νέα Φώκαια Χαλκιδικής (https://skourascamp.com/) , Η μεταφορά στην κατασκήνωση θα γίνει με λεωφορείο από Θεσσαλονική ΔΩΡΕΑΝ
  • Εισηγητές : Dr. Svetlana Pahomova , Dr. Γιαροσέβιτς Ναταλία
  • Μετάφραση : Dr. Γιαροσέβιτς Ναταλία Λογοθεραπεύτρια Ειδικός Παιδαγωγός
  • Η κράτηση της θέσης σας εξασφαλίζεται μόνο με την ΕΓΓΡΑΦΗ και κατάθεση της προκαταβολής 50€ έως 1 Αυγούστου 2019.
  • Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος στα 20 άτομα,
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου
Πληροφορίες: 6973990575 (Dr. Γιαροσέβιτς Ναταλία, από 14:00μμ έως 16:00μμ και από 21:00μμ εως 24:00μμ).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
Οι Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου (Μέθοδος PAHOMOVA) είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους αποκατάστασης διαταραχών λόγου και ομιλίας. Η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου σεμιναρίου οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών με διαταραχές της ομιλίας, όπως δυσαρθρία, ρινολαλία, τραυλισμός, αλαλία, εγκεφαλική παράλυση, δυστονία και διαταραχές κατάποσης.

Η σωστή επιλογή των κατάλληλων τεχνικών βοηθά στην ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου των περιφερειακών φθογκοπλαστικών οργάνων του λόγου, βελτιώνει τις κινητικές τους δεξιότητες, διορθώνοντας έτσι την άρθρωση των παιδιών. Το ολοκληρωμένο σύστημα μέτρων της Τεχνικής Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου περιλαμβάνει ασκήσεις άρθρωσης, αναπνοής και φωνητικής άσκησης.
Η θεωρητική βάση για την εφαρμογή τις Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου βασίζεται στις επιστημονικές εργασίες των  MB Eydinova , OV Pravdina, KA Semionova,  SA Bortfeld, IN Makarova,  EF Arpikova, IV Blochina, EA Dyakova, Y Miklyaeva, OG Prichotko,  EV Novikova.
Οι λογοθεραπευτές συχνά αναφέρουν προβλήματα στην επιλογή των πιο αποτελεσματικών μεθόδων της αποκατάστασης λόγου και ομιλίας. Είναι απαραίτητη  η κατανομή ρόλων, κατά την οποία το γενικό μασάζ γίνεται από τον φυσικοθεραπευτή και το λογοθεραπευτικό μασάζ από τον λογοθεραπευτή. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για ειδική προετοιμασία των λογοθεραπευτών, οι οποίοι θα υλοποιήσουν εξειδικευμένες Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου στα παιδιά με βαριές διαταραχές λόγου.
Οι Τεχνικές Ομαλοποίησης Νευρομυϊκού Τόνου βοηθάνε στην ομαλοποίηση της επιτυχούς άρθρωσης, βελτιώνουν τη φωνή και αναπνοή κατά την ομιλία και  ομαλοποιούν  τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου που πάσχει από βαριές διαταραχές λόγου. Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος ιατρικών και εκπαιδευτικών μεθόδων αποκατάστασης των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με διαταραχές λόγου.
Το σεμινάριο αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές οι οποίοι θα είναι σε θέση, μετά από την ολοκλήρωσή του, να βοηθήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα άτομα με σοβαρές διαταραχές λόγου και ομιλίας.


Το πρόγραμμα σεμιναρίου έχει ως εξής:


Ημέρα 1η

- Ανατομικές πληροφορίες
Ημέρα 2η

- Τεχνικές εκτέλεσης του χαλαρωτικού λογοθεραπευτικού μασάζ (Θεωρία)
Ημέρα 3η

- Τεχνικές εκτέλεσης χαλαρωτικού μασάζ Workshop
Ημέρα 4η

- Τεχνικές ενεργοποιητικού μασάζ (Θεωρία)

Ημέρα 5η

Τεχνικές ενεργοποιητικού μασάζ Workshop