Ανάπτυξη Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας (Πρόληψη-Διάγνωση)

Ο Ιδ. Νηπιαγωγείο-Παιδικός Σταθμός Στρουμφάκια σε συνεργασία με το Θ.Ε.Π.Α.Π οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Ανάπτυξη Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας (Πρόληψη-Διάγνωση) 2 Νοεμβρίου 2015 στην Κοζάνη.
Στις μέρες μας τα προβλήματα ανάπτυξης βρεφών και παιδιών της  προσχολικής ηλικίας απασχολούν όλο και περισσότερο του γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους θεραπευτές και τους γιατρούς.

Ο σκοπός της συγκεκριμένης παρουσίασης είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση όλων των ενδιαφερόμενων προσώπων. Κυρίως, όμως, απευθύνεται στους γονείς και στους κηδεμόνες, οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν μια σφαιρική άποψη σχετική με το θέμα και να κατέχουν γνώσεις για τα διαγνωστικά κριτήρια της συγκεκριμένης παιδικής ηλικίας.
Ωστόσο, που μπορούν να βοηθήσουν αυτές οι γνώσεις; Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν τις σοβαρές διαταραχές στα αρχικά στάδια, όπως απώλεια όρασης, ακοής και ομιλίας, και στη συνέχεια να απευθυνθούν στους ειδικούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η παρέμβαση από κατάλληλους θεραπευτές εξασφαλίζει, σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%, την επιτυχής αποκατάσταση. Ακόμη, η γνώση πάνω στο θέμα της ανάπτυξης των παιδιών καθίσταται απαραίτητη για την καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά, αλλά και για την καλύτερη απόδοση τους στο δημοτικό σχολείο.
Σε καμία περίπτωση σκοπός της παρουσίασης δεν είναι να τρομάξουν και να αναστατωθούν οι γονείς, οι οποίοι κάνουν προσπάθεια να εξετάσουν τα παιδιά τους για διαταραχές σύμφωνα με τα διαγνωστικά κριτήρια.


Περισσότερες πληροφορίες:
Τόπος διεξαγωγής: Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο  "Στρουμφάκια"
Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Ρεπανά, Νηπιαγωγός
Τηλ. 24610-40640
http://stroumfakia.edu.gr