Σεμινάριο «Λογοθεραπευτικό μασάζ» στην Κοζάνη 6, 7, 8 & 9 Ιουνίου 2014.

Πρώτη φορά στην Κοζάνη οργανώνεται σεμινάριο για τους επαγγελματίες λογοθεραπευτές με τίτλο «Λογοθεραπευτικό μασάζ».

6, 7, 8 & 9 Ιουνίου 2014 (τετραήμερο σεμινάριο)
Χώρος σεμιναρίου : Ξενοδοχείο «Αλιάκμων» στην Κοζάνη.
ΟμιλήτριαDr. Pahomova Svetlana Καθηγήτρια Κρατικού Πανεπιστήμιου Μόσχας

Πληροφορίες: κιν. 6988723525 (Αντριάνα Κοροβέση, από 9:00 έως 14:00 και από 18:00 εως 21:00). Για περισσότερες πληροφορίες παρόμοιου σεμιναρίου μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο εδώ.


Το λογοθεραπευτικό μασάζ είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους αποκατάστασης διαταραχών λόγου και ομιλίας. Η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου σεμιναρίου οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών με διαταραχές της ομιλίας, όπως δυσαρθρία, rinolalia, τραυλισμός, alalia.

Η σωστή επιλογή των κατάλληλων τεχνικών του λογοθεραπευτικού μασάζ βοηθά στην ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου των περιφερειακών φθογκοπλαστικών οργάνων του λόγου, βελτιώνει τις κινητικές τους δεξιότητες, διορθώνοντας έτσι την άρθρωση των παιδιών. Το ολοκληρωμένο σύστημα μέτρων λογοθεραπαυτικού μασάζ περιλαμβάνει ασκήσεις άρθρωσης, αναπνοής και φωνητικής άσκησης.

Η θεωρητική βάση για την εφαρμογή της μεθόδου του λογοθεραπευτικού μασάζ βασίζεται στις επιστημονικές εργασίες των  MB Eydinova , OV Pravdina, KA Semionova,  SA Bortfeld, IN Makarova,  EF Arpikova, IV Blochina, EA Dyakova, Y Miklyaeva, OG Prichotko,  EV Novikova.

Οι λογοθεραπευτές συχνά αναφέρουν προβλήματα στην επιλογή των πιο αποτελεσματικών μεθόδων της αποκατάστασης λόγου και ομιλίας. Είναι απαραίτητη  η κατανομή ρόλων, κατά την οποία το γενικό μασάζ γίνεται από τον φυσικοθεραπευτή και το λογοθεραπευτικό μασάζ από τον λογοθεραπευτή. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για ειδική προετοιμασία των λογοθεραπευτών, οι οποίοι θα υλοποιήσουν εξειδικευμένες τεχνικές του λογοθεραπευτικού μασάζ στα παιδιά με βαριές διαταραχές λόγου.

  Το λογοθεραπευτικό μασάζ βοηθάει στην ομαλοποίηση της επιτυχούς άρθρωσης, βελτιώνει τη φωνή και αναπνοή κατά την ομιλία και  ομαλοποιεί τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου που πάσχει από βαριές διαταραχές λόγου. Είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος ιατρικών και εκπαιδευτικών μεθόδων αποκατάστασης των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με διαταραχές λόγου.

Το σεμινάριο αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες λογοθεραπευτές, οι οποίοι θα είναι σε θέση, μετά από την ολοκλήρωσή του, να βοηθήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα άτομα με σοβαρές διαταραχές λόγου και ομιλίας.

Το πρόγραμμα σεμιναρίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα :

Ημέρα 1η Ανατομικές και φυσιολογικές πληροφορίες. Η σημασία του λογοθεραπευτικού μασάζ στην αποκατάσταση διαταραχών λόγου και ομιλίας. Τεχνικές εκτέλεσης του χαλαρωτικού λογοθεραπευτικού μασάζ.
Ημέρα 2η Τεχνικές εκτέλεσης του χαλαρωτικού λογοθεραπευτικού μασάζ. Workshop
Ημέρα 3η Μασάζ με ζόντες (ειδικά εργαλεία για μασάζ). Τεχνικές εκτέλεσης τονικού λογοθεραπευτικού μασάζ
Ημέρα 4η Τεχνικές εκτέλεσης τονικού λογοθεραπευτικού μασάζ. Workshop